Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

woensdag 28 september 2016

Scampi met avocado en paprika

... door de eenvoud en de pure smaken is het zeker een succes! 

                       

Wat heb je nodig?
12 scampi's
2 rijpe avocado's
3 kleine paprika's (rood, geel, groen)
sap van een halve citroen
handje rucola melange
1 teentje knoflook, geperst
olijfolie
basilicumolie
zeezout&peper

Aan de slag!
Snijd de paprika's in blokjes en stoof ze even in olijfolie de pan.
Haal het vruchtvlees uit de avocado's en prak ze met een vork tot een moes. Voeg het sap van een halve citroen toe en 3/4 deel van de paprikablokjes, kruid met zout en peper.
Verwarm wat olijfolie in de pan en voeg de knoflook toe, bak hierin de scampi's kort totdat ze roze worden. Bestrooi met zout en peper.
Leg een serveerring op een bord en schep hierin het avocadomengsel, druk aan en verwijder de ring voorzichtig. Leg hierop wat rucola en vervolgens de scampi's. Leg er nog wat paprikablokjes omheen en besprenkel met wat basilicumolie.

Smakelijk!

Tip!
Dit recept kan als hoofdgerecht, maar het is aangepast ook heel geschikt als voorgerechtje.

Geïnspireerd door een recept van Pascale Naessens.

Koken en Kitch op facebook

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.