Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

zondag 11 september 2016

Gepofte knoflook uit de oven

... super gezond!

Wat heb je nodig?
1 bol verse look (vind je op de markt)
een scheutje olijfolie
peper & zout van de molen

Hoe?
Verwarm de oven voor op 150°C.
Haal de buitenste “bladen” voorzichtig af van de knoflook, maar let op dat de bol intact blijft.
Snijd de top van de bol look af zodat je de individuele teentjes kan zien zitten.
Zet deze in een vuurvast ovenschaaltje. Overgiet met olijfolie en kruid ze af met peper en zout.
Zet in de oven voor 50 minuten tot een uur, tot de bovenkant mooi lichtbruin is en de knoflooktenen zacht. Laat iets afkoelen voor gebruik.
De teentjes kan je zo uit de bol ‘knijpen’. Ze smaken heerlijk zoet. Je kan ze op brood smeren, maar je kan het ook serveren bij kip of ander gevogelte uit de oven.

Tip!
Knoflook is super gezond en heel bloedzuiverend!

Koken en Kitch op facebook

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.