Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

zondag 25 september 2016

Broccolibrood

... je kan het naar believe beleggen met tonijnsla, ei, kip...
superlekker!!
Wat heb je nodig?
*Voor het broccolibrood:
1 broccoli
100 g amandelmeel
4 eieren
2 tl Provençaalse kruiden
1 kl kruidenbouillon
peper & zout
snuif cayennepeper
*Voor de tonijnsalade:
3 blikjes  tonijn
3 el  Griekse yoghurt
1 rode paprika, in blokjes
peper & zout
1 krop sla
2 tomaten, in plakjes
1 handje preischeuten

Aan de slag!
*Maak het broccolibrood:
Snijd de broccoli en de steel in stukjes. Doe de stukjes in de blender en mix fijn tot je ‘broccolirijst’ hebt. Voeg hier het amandelmeel, de eieren, de Provençaalse kruiden, peper en zout aan toe.
Neem een met bakpapier beklede ovenschaal en schep het beslag er in. Verdeel gelijkmatig.
Bak het broccolibrood een 30 à 40 min in een voorverwarmde oven van 180 °C (afhankelijk van de dikte van je broccoliebrood) tot de bovenkant een mooi lichtbruin kleurtje heeft.
Haal uit de oven en laat afkoelen.
*Maak de tonijnsalade:
Prak de tonijn fijn met een vork. Meng er de Griekse yoghurt en de paprikablokjes onder.
Kruid met peper & zout naar smaak.
°Serveren: Snijd het broccolibrood in stukjes en beleg... met een blaadje sla, plakjes tomaat, de tonijnsalade, enkele preischeutjes....
Tip!
Je kan het brood enkele dagen in de koelkast bewaren of in de diepvries!

... naar receptje op Njam-tv!

Koken en Kitch op facebook


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.