Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

maandag 1 augustus 2016

Papillot van zalm en venkel

... simpel om klaar te maken en keilekker!
Wat heb je nodig voor 4 personen?
4 verse zalmfilets (150 g per stuk)
1 venkelknol
2 vaste tomaten (vb. coeur de boeuf)
10 cl witte wijn
droge groentebouillon (of een verkruimeld blokje)
1/2 tl marjolein
1/2 tl oregano
verse rozemarijn

Aan de slag!
Verwarm de oven voor op 180°C.
Was de venkel en tomaten zorgvuldig en snijd ze in heel dunne plakjes bij voorkeur met de mandolien.
Stoom of stoof de venkel 'even' voor een lekkere beetgare venkel.
Neem 4 vellen aluminiumfolie en borstel er wat olijfolie op. Verdeel er een laag venkel en tomaat over, meng de groene kruiden en verdeel ze over de groenten. Leg hierop de vis. Werk af met een laagje venkel en tomaten, grof zeezout en vers gemalen peper. Besprenkel elk pakketje met wat witte wijn en bestrooi met de droge groentebouillon en sluit de papillotten goed.
Zet ongeveer 20 min in de oven (afhankelijk van dikte van de visfilets).

Tip:
Smaakt heerlijk geserveerd met wilde rijst. Dit gerecht is ook zeer lekker op de BBQ!

Koken en Kitch op facebook

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.