Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

vrijdag 12 augustus 2016

Klassieke wafels

... met parelsuiker en chocolade!

Nodig:
4 eieren
150 g rietsuiker
250 g bloem
100 g parelsuiker
een snuifje zout
250 g ongezouten boter

Aan de slag!
Scheid de eieren en meng de eierdooiers in de keukenrobot samen met de suiker tot een schuimige massa. Voeg dan de gesmolten boter bij en laat nog even doorroeren.
Klop in een andere kom de eiwitten stijf, met een snuifje zout en spatel dit voorzichtig door het wafelbeslag. Spatel er dan zachtjes de parelsuiker onder.
Vet het wafelijzer in met wat boter en laat het heet worden. Schep een beetje beslag in het wafelijzer en bak de wafels tot ze goudbruin zijn. Bak de rest van de wafels op dezelfde manier.
Je kan gesmolten chocolade over de wafels dresseren!
Smakelijk!!

Tip!
Je kan het beslag ook een nachtje laten rusten op een koele plaats vooraleer je begint te bakken,
de boter is dan terug opgesteven. Je kan je beslag dan gemakkelijker doseren en het bakken lukt beter.

Koken en Kitch op facebook

Met dank aan Richelle Moors

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.