Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

zondag 28 augustus 2016

Havermoutcrumble ... met appel en blauwe bessen

... voor een zondags ontbijt of vieruurtje!

Wat heb je nodig? (voor 2p)
150 g blauwe bessen
1 zoete appel, geschild en in stukjes
2 el amandelmeel
1 tl kaneel
1 tl kokosvet
2 el hazelnoten, grof gehakt
2 el pompoenpitten
1/2 tl bakpoeder
5 el havervlokken
1 à 2 el agavesiroop (of honing)

Aan de slag!
Verwarm de oven voor op 180° C.
Meng de blauwe bessen met de stukjes appel en de kaneel. Smelt het kokosvet op een laag vuur.
Doe alle overige ingrediënten in een kom en meng goed. Voeg de kokosolie toe en meng opnieuw.
Neem een ovenbestendig schaaltje en verdeel het fruitmengsel over de bodem.
Doe vervolgens het havermout-notenmengsel over je crumble en bak 20 à 25 minuten in de voorverwarmde oven.

Smullen maar!

Koken en Kitch op facebook

Tip!
Deze crumble is ook lekker met Griekse yoghurt bij het ontbijt.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.