Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

donderdag 11 augustus 2016

Bloemkool rijst

.. gemakkelijk en lekker als vervanging voor gewone rijst of pasta! 
Nodig:
bloemkool 
olijfolie
kruiden naar smaak: 
Himalayazout, zwarte peper, kruidenbouillon poeder, rozemarijn, ...
een beetje water indien nodig
een blender 

Aan de slag!
Was de bloemkool en snijd in stukken.
Doe de stukken in een blender en maal zo fijn als rijstkorrels.
Je ziet op het zicht hoe lang je moet malen: de mix komt naar omhoog en valt in het midden terug naar beneden, dat is het moment dat je mag stoppen.
Neem een brede pan met dikke bodem en verwarm hierin de olijfolie.
Voeg de gemalen kool toe, zet een deksel op de pan en laat garen (5 tot 10 minuten).
Voeg indien nodig wat water toe halverwege de gaartijd, zodat er zeker niets gaat aanbakken en roer even door.
Kruid op het eind je bloemkool rijst met zwarte peper, himalayazout en verder naar smaak!

Tip!
Op deze manier kan je ook broccoli rijst maken!

Koken en Kitch op facebook



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.