Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

zaterdag 30 juli 2016

Ontbijtmuffins met havermout

... super gezond en njammie!!

Nodig voor 16 muffins:
1 rijpe banaan
1/2 appel
25 ml olijfolie
75 ml amandelmelk
1/2 tl vanille-extract
90 g speltbloem
40 g havermout
1 tl kaneel
1 snuifje zout
1 kleine tl bakpoeder
1 handvol bosbessen, frambozen, ...
gemixte noten (topping)
extra: muffinvorm met papieren vormpjes

Aan de slag:
Verwarm de oven op 175°C en prak de banaan. Schil en rasp de appel.
Doe het ei, de amandelmelk, de olijfolie en het vanille-extract in een kom en klop los.
Voeg de geprakte banaan en de geraspte appel erbij en roer nog even door.
Doe de speltbloem, havermout, bakpoeder ,kaneel en blauwe bessen in een andere kom en roer alles even voorzichtig om.
Roer het eieremengsel bij de droge ingrediënten en roer alles nog even door.
Verdeel het beslag over de muffinbakvorm en decoreer bovenop met de noten/extra bessen.
Bak de muffins 15 à 20 min in de oven, haal ze er dan uit en laat even afkoelen.
Smakelijk!!

Met dank aan Tine Debing

Koken en Kitch op facebook


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.