Macaroni met kaas en ham

... heerlijk comfort food!!

Nodig?
1 l melk
2 dl room
375 g macaroni
12 sneden gekookte ham
200 g geraspte kaas
nootmuskaat
100 gr bloem
100 gr boter
sap van 1 citroen

Aan de slag!
Maak een bechamelsaus door de boter te smelten en de bloem toe te voegen. Laat de bloem een beetje aanbakken (± 5min). Neem de pot van het vuur alvorens er de melk rustig, beetje bij beetje, aan toe te voegen. Roer ondertussen goed met de garde om klonters te vermijden. Zet de saus terug op het vuur en laat opkoken. Terwijl je de saus maakt, kook je de macaroni 'beetgaar' volgens de instructies op de verpakking en spoel onder koud water.
Werk de saus af door deze bij te kruiden met peper, zout en nootmuskaat. Met room en eventueel wat extra melk kun je de saus smeuïger maken want de schotel gaat nog even in de oven.
 Voeg de geraspte kaas toe en werk af met het sap van de citroen. De ham, die je in blokjes hebt gesneden, voeg je op het laatst toe roer nog even goed door.
Warm de macaroni opnieuw op in de saus door goed door te roeren. Giet alles in de ovenschotel en doe er wat geraspte kaas over, snijd er een tomaatje in schijfjes op ter garnering.
Zet gedurende 10 minuten in de oven onder de grill.
Enkele groene kruidjes erover en smakelijk!!

Koken en Kitch op facebook

Reacties