Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

woensdag 27 juli 2016

Een heerlijke ratatouillesaus

... lekker met pasta, rijst ...
Nodig:
1 teen look
1 grote ui
1 courgette
1 aubergine
1 grote wortel
2 tomaten
1 blikje geconcentreerde tomatenpuree
250 ml groentenbouillon
1 kl bruchettakruiden
1 el tomatenketchup
1 tl worchestersaus
1 mespuntje harissa
1 takje tijm, 1 tak rozemarijn en een blad laurier
peper & zout
olijfolie

Aan de slag!
Snijd alle groentjes in kleine stukjes en versnipper de look. Mix je tomaten fijn in de blender.
Stoof de ui aan samen met de look in de olijfolie tot glazig op een zacht vuurtje en doe er dan de andere gesneden groentjes bij.
Laat deze ook even meestoven, kruid even met peper en zout en roer ze goed door. Voeg dan de tomatenpuree bij en laat deze even meestoven om zijn zure smaak hierdoor te verliezen.
Dan kan je de gemixte tomaten bijvoegen, heel even roeren en dan de groentenbouillon.
Laat deze saus even zachtjes pruttelen. Even later kan je kruiden: de tomatenketchup, de worchestersaus, harissa, tijm, laurier en rozemarijn bijvoegen.
Laat dit geheel gedurende minstens een half uurtje sudderen op een heel zacht vuurtje.
Af en toe even doorroeren. Zet het vuur af en laat de saus even rusten ... liefst een nachtje op een koele plaats.

Koken en Kitch op facebook


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.