Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

maandag 6 juni 2016

Rabarbercake

.. met een lekkere zurige zoete smaak!

Wat heb je nodig?
350 g rabarber
275 g speltbloem
1 pakje bakpoeder
1 afgesteken kl natriumbicarbonaat
1 el speltbloem om te bestuiven
3 eieren
300 g rietsuiker
1 kl gemberpoeder (naar smaak)
60 g amandelpoeder
200 ml melk
100 g boter
1 steekje boter
een snuifje zout
poedersuiker

Aan de slag!
Maak de rabarber schoon en snijd deze in stukjes van 2 cm.
Bestuif deze met wat bloem en zet even opzij.
Verwarm de oven voor op 190° C.
Vet de cakevorm in met de steek boter en bestuif met bloem.
Meng de bloem met het bakpoeder, het snuifje zout en gemberpoeder.
Doe de zachte boter, suiker en eieren in de keukenrobot en laat even goed mengen, voeg de melk bij en laat verder mengen. Meng dan voorzichig het bloemmengsel erbij.
Spatel als laatste het amandelpoeder en de rabarber door het beslag.
Schep het deeg in de bakvorm en strijk glad. Zet 60 tot 70 min in de oven op 180°C
of tot de cake gaar is. Je kan dit controleren met een satéstokje.
Laat 10 min afkoelen in de vorm en stortdan op een rooster. en laat verder afkoelen.
Bestuif de cake voor het serveren met poedersuiker.

Tip:
Om te voorkomen dat je fruit in je cake helemaal naar de bodem zakt, kan je het door de bloem halen voordat je het door het beslag mengt en leg ook enkele stukjes bovenop, het scheelt al een heleboel!
Je kan ook één derde van het beslag apart houden, daarin het fruit verdelen en het als laatste toevoegen aan het bakblik.

Koken en Kitch op facebook

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.