Kritharaki

Griekse deegwaren
... een simpel gerechtje!!

Nodig:
enkele el olijfolie
2 uien, fijngesnipperd
2 puntpaprika's, groen of rood, in blokjes gesneden
250 g deegwaren, orso (1 tas) , (vind je in de supermarkt!)
1/2 blikje tomatenblokjes (200g)
400 ml groentebouillon
peper & zout
paprikapoeder
platte peterselie, fijngehakt
fetakaas, verkruimeld

Aan de slag!
Je neemt een kookpot, doet er bodempje olie in en stooft de 2 fijngesnipperde uien erin samen met de gesneden puntpaprika's, Laat dit heel even stoven en dan doe je daar de deegwaren in bij, 5 min heel goed roeren, dan de tomatenblokjes erbij en blijven roeren, Dan doe je de groentebouillon erbij, op zacht vuurtje deegwaren half gaar laten worden, kruid gewoon met zout&peper, paprikapoeder, platte peterselie, geregeld roeren! Dan in vuurvaste schaaltjes verdelen en de feta kaas erover verkruimelen, Deksel erop of afdekken met alufolie en bakken in oven op 180 °C gedurende 45 min .
Klaar! Je kan er vlees en sla bij serveren naar believen !

Met dank aan Cathy Kosmoglou!

Koken en Kitch op facebook

Tip: eventueel kan je ook bruchetta kruiden toevoegen.

Reacties