Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

woensdag 15 juni 2016

Kritharaki

Griekse deegwaren
... een simpel gerechtje!!

Nodig:
enkele el olijfolie
2 uien, fijngesnipperd
2 puntpaprika's, groen of rood, in blokjes gesneden
250 g deegwaren, orso (1 tas) , (vind je in de supermarkt!)
1/2 blikje tomatenblokjes (200g)
400 ml groentebouillon
peper & zout
paprikapoeder
platte peterselie, fijngehakt
fetakaas, verkruimeld

Aan de slag!
Je neemt een kookpot, doet er bodempje olie in en stooft de 2 fijngesnipperde uien erin samen met de gesneden puntpaprika's, Laat dit heel even stoven en dan doe je daar de deegwaren in bij, 5 min heel goed roeren, dan de tomatenblokjes erbij en blijven roeren, Dan doe je de groentebouillon erbij, op zacht vuurtje deegwaren half gaar laten worden, kruid gewoon met zout&peper, paprikapoeder, platte peterselie, geregeld roeren! Dan in vuurvaste schaaltjes verdelen en de feta kaas erover verkruimelen, Deksel erop of afdekken met alufolie en bakken in oven op 180 °C gedurende 45 min .
Klaar! Je kan er vlees en sla bij serveren naar believen !

Met dank aan Cathy Kosmoglou!

Koken en Kitch op facebook

Tip: eventueel kan je ook bruchetta kruiden toevoegen.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.