Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

donderdag 23 juni 2016

Kabeljauw in papillot, stoemp met venkel en tomaten

... lekker, gezond en fris!!

Ingrediënten voor 4  personen:
800 g bloemige aardappelen (nettogewicht, geschild)
1 venkelknol
1 noot boter
4 el droge witte wijn
enkele takjes verse tijm
600 g kabeljauwfilet
1 knoflookteen
5 cl melk
peper & zout
groentenbouillon
3 tomaten

Bereiding:
Doe de in blokjes gesneden aardappelen en de fijngesneden venkel in een kookpot. Voeg het geperste knoflookteentje toe, zet onder koud water en breng aan de kook. Reken dan 20 min. kooktijd.
Je kan de aardappelen, venkel en look ook stomen... snel en lekker gezond!!
Verwarm ondertussen, de oven voor op 180° C. Neem 4 grote vellen aluminiumfolie.
Smeer er een druppel olijfolie over uit met een borsteltje. Leg in het midden van elk vierkant een portie kabeljauw. Overgiet elke portie met 1 eetlepel wijn, kruid met groentebouillon, peper en zout en voeg de tijm toe. Sluit de papillotten en bak ze 15 min. in de oven.
Pel ondertussen de tomaten, ontpit ze en snij ze in blokjes.
Giet de gare aardappelen en venkel af. Verwarm even de melk en de boter in de kookpot en voeg de de aardappelen en de venkel bij. Prak alles met de stamper en breng op smaak met peper en zout en de groentebouillon. Voeg dan de tomatenblokjes toe en roer ze voorzichtig onder de puree.
Neem de vis uit de papillot en serveer met de stoemp. Je kan je bordje mooi dresseren met groen van de venkel en tijm.
Smakelijk!

Tip: Bewaar het groene kruid van de venkel en versier er de stoemp mee.

Koken en Kitch op facebook

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.