Aardbei meringue taart

... met heerlijke laagjes!



Wat heb je nodig?
300 g suiker
1 zakje vanillesuiker
100 g zachte ongezouten roomboter
100 g bloem
1,5 tl bakpoeder
25 g maïzena
4 eieren
2 el melk
2 handjes geschaafde amandelen

Vulling:
500 g verse aardbeien
500 ml slagroom
4 el suiker
2 zakjes klopfix
Poedersuiker

Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed de bodem van twee bakblikken met bakpapier. Beboter en bebloem de randen. Weeg de droge ingrediënten voor de meringuetaart af in een kom.
Klop in een andere kom de boter met 100 g van de suiker en het zakje vanillesuiker zacht en romig.
Scheid de eieren. Doe de eidooiers bij de zachte boter en zet de eiwitten even apart. Voeg ook de melk aan de zachte boter toe. Mix nog een paar minuten tot eidooiers en melk volledig zijn opgenomen.
Spatel in twee delen de droge ingrediënten door het beslag tot het één geheel wordt. Het beslag blijft wat dik. Verdeel het over de twee bakvormen die je al klaar had staan.
Klop de eiwitten tot zachte pieken. Voeg de resterende suiker lepel voor lepel toe tot die goed is opgenomen en de eiwitten goed stijf zijn. Verdeel de eiwitten over de twee bakvormen, bovenop het cakebeslag (ja echt!). Bestrooi met de geschaafde amandelen.
Bak de twee cakes gedurende 30-35 minuten. Controleer tussendoor of het niet te hard gaat. Zet vervolgens de oven op een kier en laat de cakes zo minstens een half uur afkoelen.
Was ondertussen de aardbeien en haal t kroontje eraf. Snijd zonodig in kleine stukken of plakken. Klop de slagroom met de 4 eetlepels suiker en de klopfix stijf. Zet dit alles tot gebruik in de koelkast.
Haal de taartbodems uit de oven en laat volledig afkoelen in de vorm. Los ze op het allerlaatste moment voor je de taart gaat maken. Snijd ze eerst langs de rand los voor je ze voorzichtig uit de vorm kiept. Zet nu 1 bodem ondersteboven (dus met de cake-kant naar boven) op een bord of taartschaal. Druk er voorzichtig een beetje op als de bodem niet zo stabiel staat. Besmeer met een goede laag slagroom, leg daarop wat aardbeien en daarover weer wat slagroom. Leg de andere taartbodem met de cake-kant naar beneden er bovenop (dus de cake-kant zit op de slagroom). Duw voorzichtig een beetje aan. Versier met de overgebleven slagroom en aardbeien en de poedersuiker. .

Smakelijk!

Met dank aan Roos Prenen, recept geïnspreerd van Nigella

Koken en Ktch op facebook


Reacties