Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

zondag 24 april 2016

Wafels met sinaasappel

... receptje van oma!
Nodig:
7 eieren
375 g zachte boter (planta)
400 g fijne suiker
500 g zelfrijzende bloem
1 p vanillesuiker
1 snuifje zout
sap van 1 sinaasappel

Aan de slag!
De boter, de eierdooiers en de fijne suiker kloppen tot je een witte massa verkrijgt.
Dan het sinaasappelsap op een lage stand bijvoegen en laten kloppen en later de gezeefde bloem.
Ondertussen klop je het eiwit stevig met een klein snuifje zout.
Het stijfgeklopte eiwit spatel je dan voorzichtig onder het deeg.
Laat het deeg een nachtje rusten op een koele plaats en
... bakken maar!

Tip: Laat de wafels afkoelen op een rooster en bewaar ze dan in een luchtdicht gesloten doos
      (type Tupperware)

Koken en Kitch op facebook

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.