Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

donderdag 28 april 2016

Spinnenwebtaart

... mooi en vooral lekker!!

Nodig
voor de biscuit:
4 eieren
100 g suiker
180 g bloem
voor de vanillepudding:
500 ml melk
6 eidooiers
150 g rietsuiker
50 ml room (volle)
1 vanillestok
50 g bloem
voor de afwerking:
200 g witte chocolade
2 el cacaopoeder
100 g amandelschilfers
bloemsuiker

Aan de slag!
Voor de spinnenwebtaart:
Laat de oven voorverwarmen op 150°C
Begin met de cake. Klop de eieren tot een stevig schuim met de suiker.
Vet een bakvorm in met boter en bloem in. Schud er de overtollige bloem uit.
Zeef de bloem bij het eierschuim. Spatel onder elkaar.  Doe het beslag in de bakvorm en bak 10 min in de voorverwarmde oven op 150°C. Bak verder op 175°C gedurende 50 min.
Test of het gaar door er met een satéstokje in te prikken.
Kleeft er geen deeg aan het stokje, dan is het gaar.
Laat de cake afkoelen. Maak ondertussen de crème patissière (vanillepudding).
Snijd de vanillestok overlangs. Haal de zaadjes er uit. Kook de melk, de room en de vanillestok op.
Doe de zaadjes bij de dooiers. Klop los met de suiker. Voeg de bloem toe en klop verder los tot een homogene massa.
Voeg een scheutje melk toe en klop los tot er geen klonters zijn. Voeg van het vuur de rest van de melk en room toe.
Zet terug op het vuur en laat indikken terwijl je blijft roeren. Het is klaar als het beslag begint te 'pruttelen'. Haal dan van het vuur en blijf roeren tot je een mooi blinkend beslag hebt. Zo bakt het niet aan. Bedek met vershoudfolie en laat volledig afkoelen. Het zal nog wat dikker worden. Doe daarna in een spuitzak.
Snijd de biscuit met een broodmes doormidden in twee schijven. Spuit de pudding op de eerste schijf. Wrijf plat met een lepel. Bedek met de tweede schijf.
Smelt 200g witte chocolade au bain-marie. Laat een beetje afkoelen. Meng een paar el chocolade met een el of twee cacaopoeder. Doe in een spuitzak en zet opzij.
Zet de taart op een rooster en plaats de rooster op een bakplaat. Giet de rest van de gesmolten chocolade over de taart. Bedek de taart mooi met de chocolade. Dit gaat vlot met een paletmes.
De overtollige chocolade valt op de bakplaat.
Teken met de spuitzak een spiraal op de taart. Teken met een satéstokje de dwarslijntjes.
Zo krijg je een spinnenweb. Bedek de rand van de taart met de geroosterde amandelen.

Koken en Kitch op facebook

Dank aan Ingrid Vandecaetsbeek

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.