Muffins met bosbessen

... en yoghurt!

Nodig voor 12 stuks:
200 g speltbloem met 8 g gistpoeder (of gewoon 200 g zelfrijzende bloem)
80 g zachte (soja) boter
3 eieren op kamertemperatuur
125 g (riet)suiker
125 g (magere) natuuryoghurt
250 g bosbessen
een snuifje zout

Aan de slag:
Verwarm de oven voor op 180°C.
Spoel de bosbessen in een vergiet en laat ze uitlekken.
Mix de zachte boter en de suiker. Voeg dan de eieren, één per één toe en nadien de yoghurt.
Doe er de bloem bij en het zout. Klop goed zodat je een luchtig beslag bekomt. Roer ten slotte de bosbessen voorzichtig met een houten lepel door het mengsel.
Leg een papieren bakvormpje in elke vorm van een muffinblik.
Bak de muffins 25 min en controleer naar gaarheid met een spies. Haal dan uit de oven en laat de muffins afkoelen om dan van te smullen !!!!

Tip: Als je de boter niet op voorhand uit de koelkast neemt, dan kan je deze in de microgolfoven zetten om zachter te doen worden.
De bosbessen even bebloemen, voorkomt dat ze naar de bodem zakken in je muffin.


Koken en Kitch op facebook

Reacties