Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

zondag 17 april 2016

Millefeuille met frambozen

... een heerlijk dessertje!!


Voor 4 personen:
150 ml (magere) melk
375 ml ongeklopte slagroom
1 vanillestokje
2 eidooiers
30 gr bloem
60 gr suiker +2 eetlepels
1 zakje klopfix
4 velletjes bladerdeeg (diepvries)
250 gr frambozen
1 klein blikje perziken op sap

Aan de slag!
Maak eerst de banketbakkersroom (je houdt hiervan over!). Breng 100 ml melk, 125 ml slagroom en het vanillestokje (in tweeën gesneden) aan de kook. Meng ondertussen de overgebleven melk, de suiker en eidooiers met een garde. Zeef beetje voor beetje de bloem erbij. Meng tussendoor goed met de garde om klontjes te voorkomen.
Haal de pan met melk en room van het vuur, vis het vanillestokje eruit, schraap het merg eruit en doe dat er teug in de pan. Schenk nu al roerend met de garde in n heel dun straaltje de inhoud van de pan bij het eiermengsel. Meng even goed, schenk het in een andere pan en breng al roerend met de garde voorzichtig aan de kook. Laat het mengsel indikken tot het lijkt op dikke yoghurt (ca 2-3 min).
Schenk de inhoud van de pan over in een afsluitbaar bakje, leg een velletje folie op de room (om vellen te voorkomen), sluit het bakje af en zet in de koelkast om af te koelen.
Klop de overgebleven slagroom (250 ml) met de 2 el suiker en het zakje klopfix zeer stijf. Zet tot gebruik in de koelkast. Meng deze door de afgekoelde banketbakkersroom. Je hebt nu Zwitserse room gemaakt. Zet deze een paar uur of liever de hele nacht in de koelkast om op te stijven. Je kunt ook de geklopte slagroom weglaten en alleen de banketbakkersroom gebruiken.
Laat de plakken bladerdeeg een beetje ontdooien, halveer ze (je hebt nu 8 helften) en prik er gaatjes in met een vork. Leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier. Volg verder de instructies op de verpakking voor het bakken van de bladerdeeg.
Pureer de perziken.
Maak nu de millefeuille. Begin met bladerdeeg, daarop dotjes Zwitserse room, daarop frambozen. Daar bovenop weer kleine dotjes room, het volgende plakje bladerdeeg, weer room en dan weer frambozen. Garneer met overgebleven room, frambozen en de gepureerde perziken.

Heerlijk toch?

Met dank aan Roos Prenen

Koken en Kitch op facebook


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.