Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

zondag 3 april 2016

Konijn met kriek

... lekker met aardappeltjes in de schil!




Wat heb je nodig?
1 konijn, versneden
2 el bloem (spelt)
200 g gezouten vetarm spek, in blokjes
2 uien, in fijne blokjes gesneden
250 g wortelen, brunoise
100 g bruine suiker (rietsuiker)
50 ml rode wijnazijn
peper & zout
2 bl laurier
4 kruidnagels
1 flesje kriekbier 375ml
olijfolie en boter

Aan de slag:
Wentel de stukken konijn in de bloem en kruid ze met flink met peper en zout om dan aan te bakken in de olijfolie met boter. Haal de stukken vlees uit de pan?
Bak het fijngesneden spek in de braadpan zachtjes aan en voeg er de gehakte ui en even later de wortel bij en goed omroeren.
Leg de stukken konijn terug in de pot en doe er de laurier en kruidnagel bij. De suiker en rode wijnazijn mogen er nu ook bij. Giet het flesje bier erover en laat het geheel sudderen gedurende een uurtje op een zeer zacht vuur, zeker niet koken!
Nadien een nachtje laten rusten komt de smaak zeker ten goede!

Tip: Dien op met aardappelen in de schil... super lekker!!

Koken en Kitch op facebook



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.