Biscuit met aardbeiencoulis

... een super lekkere taart met chocolade en aardbeien!
Nodig:
Biscuit:
springvorm met uitneembare bodem (Ø 26 cm)
5 eieren
200 g suiker
200 g zelfrijzende bloem (of 175 g zelfrijzende bloem + 25g maïzena + 1/2 kl bakpoeder)

Ganache:
1 dl room
200 g fondantchocolade
50 g boter

Afwerking:
witte chocolade
chocoladen schaafsels
rode vruchten: aardbeien
200 g roomkaas (type Philadephia)
1 vanillestokje 
zeste van 1 citroen 

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180°C. Bestuif je bakblik met bloem nadat je het ingeboterd hebt.
Klop de eieren en de suiker samen tot een stevig wit schuimig mengsel. Zeef de bloem en spatel voorzichtig door het beslag. Giet het beslag in de vorm en bak  ± 30 min in de voorverwarmde oven. Controleer even de gaarheid met een satéstokje.
Kleeft er geen deeg aan het stokje, dan is het gebak gaar.
Haal de biscuit uit de oven en laat hem afkoelen.

Voor het kaasmengel roer je de uitgeschraapte vanille en de citroenzeste onder de kaas.
Snijd de biscuit open en verdeel eerst de coulis eroveren smeer dan het kaasmengsel erop. 
Leg de bovenkant van de biscuit er terug op en druk goed aan. Zet de taart op een rooster.

Kook de room op, neem van het vuur en voeg de chocolade eraan toe en dan de boter. Meng goed. Laat de ganache even rusten en giet dan bovenop de taart en strijk uit. Tril met het rooster zodat de chocolade er mooi afloopt.
Bedek de rand van de taart met schaafsels chocolade. Laat de taart even rusten en ondertussen...

Laat de witte chocolade smelten au bain marie. Laat even koelen en doe in een spuitzak.
Teken met de spuitzak een spiraal op de taart. Teken met een satéstokje de dwarslijntjes.
Zo krijg je een spinnenweb.
Beleg de taart met de aardbeien als de chocolade is afgekoeld.
Versier nog even met witte chocolade uit de spuitzak.

Tips:
Je kan de coulis op voorhand klaarmaken.

Koken en Kitch op facebook
Dank Ingrid Vandecaetsbeek

Reacties