Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

donderdag 14 april 2016

Aspergesoep

... lekker!!




Wat heb je nodig?
1 prei
125 ml droge, witte wijn
2 bussels witte asperges
1 l kippenbouillon
4 el room (light)
olijfolie
peper & zout
peterselie

Bereidingswijze:
Schil de asperges en breek er de houtachtige uiteinden af (bewaar schillen en uiteinden).
Snijd de kopjes van de asperges en hou ze apart. Snij de stengels in kleine stukjes.
Doe de schillen en uiteinden in de bouillon en breng aan de kook. Doe er de aspergepunten bij en laat 5 minuten garen.
Neem ze er weer uit en hou apart. Zeef de bouillon en druk de schillen goed uit.
Snij intussen de prei in heel fijne ringen. Stoof deze glazig in wat olijfolie.
Blus met de wijn en laat tot de helft inkoken.
Doe er de stukjes asperge bij en overgiet met de bouillon. Laat 10 minuten koken. Mix de soep en doe ze eventueel door een zeef.
Breng de soep weer tegen de kook aan en roer er de room door. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg de aspergepunten toe, maar laat niet meer koken!
Verdeel de soep over de borden en werk af met een plukje peterselie.

Tip: Je kan de room ook vervangen door kruidenkaas

Koken en Kitch op facebook

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.