Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

zaterdag 5 maart 2016

Chocoladebiscuit met chocolademousse

... met rode vruchten en witte chocolade!


Ingrediënten:
ronde springvorm met uitneembare bodem (Ø 26 cm)
5 eieren
150 g suiker
130 g bloem
20 g cacaopoeder

Chocolademousse
2 repen melkchocolade
2 repen donkere chocolade
4 eieren
2 sl bloemsuiker
15 g boter

Ganache
1 dl room
200 g fondantchocolade
50 g boter

Afwerking
witte chocolade
chocoladen schaafsels
rode vruchten: frambozen en blauwe bessen

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Doe de eieren en de suiker samen in een pannetje en klop ze warm op een zacht vuurtje. Giet het mengsel in een andere kom en klop het nu koud met de mixer tot een stevig mengsel. Zeef de bloem samen met het cacaopoeder en spatel dit voorzichtig door het beslag. Giet het beslag in de vorm en bak  ± 30 min in de voorverwarmde oven. Controleer even de gaarheid met een satéstokje.
Kleeft er geen deeg aan het stokje, dan is het gaar.
Haal de biscuit uit de oven en laat hem afkoelen.

Smelt de chocolade au bain marie, voeg er de boter bij en roer om.
Voeg de suiker bij en roer goed door.
Klop nu de eiwitten luchtig. Voeg het tijf gekopt eiwit toe aan het de chocolademengsel en spatel dan voorzichtig om. Laat in de koelkast opstijven.

Snijd de biscuit open en spuit de mousse op de bodem. Leg de bovenkant van de biscuit er terug op en druk goed aan. Zet de taart op een rooster.

Kook de room op, neem van het vuur en voeg de chocolade eraan toe en dan de boter. Meng goed. Giet de ganache bovenop de taart en strijk uit. Tril met het rooster zodat de chocolade er mooi afloopt.
Bedek de rand van de taart met schaafsels chocolade. Laat de taart even rusten en ondertussen...

Laat de witte chocolade smelten au bain marie. Laat even koelen en doe in een spuitzak.
Teken met de spuitzak een spiraal op de taart. Teken met een satéstokje de dwarslijntjes.
Zo krijg je een spinnenweb.
Beleg de taart met het fruit als de chocolade is afgekoeld.
Versier nog even met witte chocolade uit de spuitzak.

Tips:
Je kunt de chocolademousse al een dag voordien klaarmaken.

Koken en Kitch op facebook
Dank Ingrid Vandecaetsbeek

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.