Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

donderdag 4 februari 2016

Zoete aardappel met brie

... in de oven, een heerlijke lunch!




Ingrediënten voor 4 personen:
4 zoete aardappelen
4 plakjes verse zalm
peper&zout
olijfolie
8 plakken brie
1 lente-ui
enkele stengels bieslook

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 190 °C
Maak de zoete aardappelen schoon en wrijf ze in met olijfolie.
Maak er gaatjes in met een satéprikker of een vork.
Kruid ze dan met peper en zout.
Zet ze nu zo’n 50 min in de oven.
Je kan de aardappelen ook eerst ± 5 à 7 min stomen, dat kan je de tijd in de oven halveren.
Snijd het bosuitje in fijne ringen.
Snijd de zoete aardappels een paar cm open, kruid met peper en een beetje zout
en vul ze op met de zalm en de brie.
Zet het nu nog eens 5 min terug in de oven tot de brie gesmolten is.
Werk af met wat bieslook en gesneden lente-ui.

Tip; je kan ook een grote gewonke loskokende aardappel gebruiken met een schijfje gerookte zalm
Koken en Kitch op facebook

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.