Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

woensdag 24 februari 2016

Waterkerssoep met zalm

... een heerlijke maaltijdsoep!

Wat heb je nodig?
450 g zalmhaasje
150 g waterkers (2 bosjes)
2 uien
2 preiwitten
1 aardappel
50 g boter
25 g bloem
1,5 l kippen- of groentebouillon
1 dl room
peper & zout
volkoren brood

Aan de slag!
Snijd de vis in blokjes. Schil de aardappel en snijd in blokjes. 
Snijd de uien en preiwitten in stukjes en fruit kort aan in de boter. Strooi er de bloem over en laat even meebakken. 
Voeg de aardappel en bouillon toe en laat 20 min koken. 
Hak de waterkers fijn, houd wat plukjes opzij voor de afwerking. Voeg de waterkers bij de kokende soep, laat even doorkoken zonder deksel en mix de soep. 
Breng op smaak met peper en zout. Voeg de vis toe en laat die 5 min zachtjes garen. Werk de soep (eventueel) af met de room.
Verdeel de soep over de borden en werk af met een plukje waterkers. 
Serveer met volkoren brood.
Tip: je kan de zalm vervangen door kabeljauwhaasjes.

Koken en Kitch op facebook

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.