Waterkerssoep met zalm

... een heerlijke maaltijdsoep!

Wat heb je nodig?
450 g zalmhaasje
150 g waterkers (2 bosjes)
2 uien
2 preiwitten
1 aardappel
50 g boter
25 g bloem
1,5 l kippen- of groentebouillon
1 dl room
peper & zout
volkoren brood

Aan de slag!
Snijd de vis in blokjes. Schil de aardappel en snijd in blokjes. 
Snijd de uien en preiwitten in stukjes en fruit kort aan in de boter. Strooi er de bloem over en laat even meebakken. 
Voeg de aardappel en bouillon toe en laat 20 min koken. 
Hak de waterkers fijn, houd wat plukjes opzij voor de afwerking. Voeg de waterkers bij de kokende soep, laat even doorkoken zonder deksel en mix de soep. 
Breng op smaak met peper en zout. Voeg de vis toe en laat die 5 min zachtjes garen. Werk de soep (eventueel) af met de room.
Verdeel de soep over de borden en werk af met een plukje waterkers. 
Serveer met volkoren brood.
Tip: je kan de zalm vervangen door kabeljauwhaasjes.

Koken en Kitch op facebook

Reacties