Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

donderdag 25 februari 2016

Snelle paella op zijn Mexicaans

... lekker snel!!


Wat heb je nodig?
1 ui
2 courgettes
1 rode paprika
4 el arachideolie, olijfolie
500 g kipfilet
1 zakje
Mexicaanse kruiden voor fajita
375 g snelkookrijst van 10 minuten
5 dl kippenbouillon
peper & zout
2 el fijngehakte peterselie

Aan de slag!
Snipper de ui fijn. Snijd de paprika en courgettes in blokjes. Snijd de kipfilet in blokjes en kruid met de Mexicaanse kruiden. Bak de kippenblokjes kort aan in 2 eetlepels olie en haal uit de wok.
Bak de ui in de rest van de olie aan. Voeg de paprika en courgette toe en laat even meebakken.
Voeg er de (ongekookte) rijst bij en overgiet met de bouillon. Breng aan de kook. Voeg er de kippenblokjes bij en laat 10 minuten verder sudderen. Breng op smaak met peper en zout en werk af met peterselie.

Lekker!

Koken en Kitch op facebook

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.