Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

woensdag 3 februari 2016

Rijstpap op grootmoeders wijze

.... waar zijn de gouden lepeltjes?


Ingrediënten:
1 l volle melk
130 g rijst
75 g suiker
saffraan
2 eidooiers
vanillestokje
kaneel

Aan de slag!
Spoel de rijst en laat uitlekken. Breng melk aan de kook.
Doe er suiker, vanillemerg, het kaneelstokje en de saffraan bij.
Voeg de rijst bij de melk en laat de pap 30 min of langer op een zacht vuurtje tot deze gaar is.
Neem de rijstpap van het vuur als hij nog niet te stevig is,
want hij zal nog indikken tijdens het afkoelen.
Roer de eierdooiers los en roer ze door de rijstpap.
Doe eventueel nog een klontje hoeveboter bij de warme rijstpap.
Dien de rijstpap op met bruine suiker.

Tip: Gebruik bij voorkeur hoevemelk of anders gepasteuriseerde of UHT-melk.

Koken en Kitch op facebook

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.