Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

woensdag 17 februari 2016

Rigatoni taart

... wil je eens iets anders proberen?
Maak dan deze lekkere taart van pasta!

Wat heb je nodig?
voor de saus:
olijfolie
1 ui
2 à 3 tenen knoflook
250 g rundergehakt
250 g varkensgehakt
peper van de molen & zeezout
kruiden naar smaak
125 ml rode wijn
800 g tomaten in blokjes
1 bosje verse basilicum
Verder:
450 g ricotta
1 ei
750 g rigatoni (iets groter dan penne en aan de uiteinden recht afgesneden)
olijfolie
100 g versgeraspte Parmezaanse kaas
200 g geraspte mozzarella

Aan de slag!
Bak de ui glazig in olijfolie, voeg er ondertussen de geperste look bij en roer regelmatig.
Voeg het gehakt bij en bak rul. Kruid met peper en zout .
Zet het vuur iets lager en voeg de rode wijn toe. Laat deze verdampen.
Voeg er de tomaten bij. Je kan eventueel kruiden naar eigen smaak.
Leg het bosje  basilicum boven op  de saus en laat de bladeren te verwelken (3-5 min)
Duw de basilicum onder het oppervlak van de saus en roer even door.
Laat 10 min sudderen en verwijder dan de basilicum.
Dek de saus gedeeltelijk af en laat minstens 1 uur zachtjes sudderen,
Als er te veel vocht verdampt, voeg een beetje water bij.
Laat de saus afkoelen tot kamertemperatuur voordat u verder gaat.
Meng de ricotta met het 1 ei.
Kook de pasta 3 min minder lang dan aangegeven op de verpakking.
Koel af tot kamertemperatuur en meng met olijfolie en Parmezaanse kaas.
Verhit de oven tot 200 °C. Vet een springvorm van 24 cm doorsnee in met olijfolie.
Schik de noedels, zodat ze rusten op elkaar rusten, dit lukt beter als je de vorm verticaal houdt.
Vul de vorm volledig vol, zeker goed aandrukken!
Spreid het ricotta mengsel over de volledige oppervlakte van de noedels. Verspreid de saus hierover. Druk beide mengsels telkens goed aan met een spatel, zodat ze in de noedels zakt.
Bak op 180 °C gedurende 15 min. Strooi geraspte mozzarella over de taart en bak nog 10 min
tot de kaas goudbruin kleurt.
Laat de taart 15 min rusten vooraleer je uit de vorm haalt.
Serveer warm of op kamertemperatuur.
Smakelijk!

Tip: Je kan er ook groenten zoals courgette, aubergine, tomaat, paprika en of champignions aan toe voegen... wat je lekker vindt!



Koken en Kitch op facebook







Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.