Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

vrijdag 19 februari 2016

Quiche met feta, spinazie en tomaatjes

... in een handomdraai een lekkere 
en gezonde quiche!!

Nodig:
1 pak deeg voor hartige taart of quiche 
8 kerstomaten, gehalveerd
250 gr spinazie
150 ml sojaroom
100 g feta 
4 eieren 
2 teentjes knoflook 
1 el olijfolie 
versgemalen zout & peper 
200 g gemalen kaas

Aan de slag:
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Maak het deeg volgens de bijgeleverde instructies. Leg het deeg in een ingevette springvorm met een diameter van ca 25 cm en prik er vervolgens gaatjes in met een vork. Zorg er voor dat je genoeg deeg hebt om een goede rand (3 á 4 cm) te verkrijgen. Verkruimel de feta over de bodem van de quiche. Verhit de olijfolie in een pan en voeg vervolgens de spinazie toe en totdat deze slinkt. Spreid de uitgelekte spinazie over de feta en leg daarop de gehalveerde kerstomaten. Klopt de eieren, knoflook en sojaroom samen, en voeg bieslook zout en peper toe. Giet het papje over de groenten. Bestrooi met de gemalen kaas.
Schuif de quiche vervolgens gedurende 45 min in de oven.
Smakelijk!

Koken en Kitch op facebook 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.