Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

maandag 1 februari 2016

Pompoenroomsoep

... een heerlijk soepje! 


Ingrediënten
250 g pompoen
1 grote ui
1 teentje look, geperst
1 rode paprika
1 grote wortel
2 laurierblaadjes
1 stevige scheut olijfolie
2 l water
4 blokjes groentebouillon
125 ml soja (magere) room
peper&zout
eventueel cayennepeper, gemberpoeder,...

Bereiding:
Spoel alle groenten en snijd ze in stukjes.
Neem een kookpot en stoof de groenten samen met de laurierblaadjes aan in de olijfolie.
Voeg het water en de groentebouillon toe. Breng aan de kook en laat ze dan 20 min zachtjes sudderen. Kruid je soep naar smaak en mix deze nadat je de laurierblaadjes uit de pot hebt gehaald.
Voeg er de sojaroom bij (houd een beetje over om te serveren met een groen blaadje)
Smakelijk!

Koken en Kitch op facebook


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.