Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

zaterdag 20 februari 2016

Ovenschotel met kabeljauw en zalm

met trostomaatjes en bloemkoolpuree!
... een lekkere ovenschotel!!


Nodig:
4 haasjes van kabeljauw en 4 mootjes zalm
300 g kleine trostomaten
1 grote zoete ui
2 takken rozemarijn
scheut olijfolie
peper&zout
platte peterselie
1 bloemkool
muskaatnoot
1 ei
800 g pureeaardappelen
paneermeel
een paar klontjes boter

Aan de slag:
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Snijd de bloemkool in stukjes en stoom ze gaar. Schil daarna de aardappelen en ook deze moeten gaar gestoomd worden.
Snijd nu de ajuin fijn. Doe de stukjes in een ovenschotel met een scheut olijfolie. Leg ook de trostomaatjes en takjes rozemarijn erbij. Kruid flink met peper en werk af met een snuifje zout.
Steek de schotel zo'n tien minuten in de voorverwarmde oven.
Haal de bloemkool en de aardappelen door een passe-vite. Voeg daarna een eierdooier toe en kruid de puree met nootmuskaat, peper en zout.
Snijd de peterselie fijn.
Haal de tomaatjes uit de oven en verwijder de rozemarijn. Verwarm nu de oven voor op 200 °C.
Snijd de vis in stukjes en leg ze op de tomaatjes in de ovenschotel. Strooi er de peterselie over.
Doe nu de puree in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje en spuit in de ovenschotel.
Strooi nog wat paneermeel over de ovenschotel en leg er wat blokjes boter bij.
Zet de schotel ongeveer 20 à 25 min in de oven.

Lekker!!

Koken en Kitch op facebook

Dank Ingrid Vandecaetsbeek!
















Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.