Gevulde tomaten (koud)

... een zeer snel recept om koude gevulde tomaten te maken 
en toch snel een lekker gevarieerd gerecht kan presenteren!


Benodigdheden:
even gewoon kijken naar wat je in huis hebt en mengen naar smaak,
bijvoorbeeld...
stevige, rijpe tomaten
yoghurt (of roomkaas maar bevat meer vet)
een blokje kaas
olijven
hard gekookte eieren
gare vis (zelf gebakken, zelf gekookt, uit blik in eigen nat of in olie)
peper & zout
indien gewenst: citroensap, tuinkruiden, fijngesneden komkommerstukjes, fijngesneden rucolasalade, fijngesneden selder

Hoe koude gevulde tomaten klaarmaken.
Snijd de hoed van de tomaat en lepel het vruchtvlees uit de tomaten. (Bewaar het vruchtvlees en doe het in de diepvries om later te  verwerken in een soep).
Snijd olijven, de vis, eventuele tuinkruiden en de eieren fijn en doe in een kom.
Rasp er de kaas over.
Kruid met peper (nu nog geen zout toevoegen), roer er de yoghurt door en proef. Vermits kaas flink zout bevat, kan het zijn dat je geen extra zout meer moet toevoegen, zoniet: breng de vulling verder op smaak met peper, zout, tuinkruiden of citroensap, meer kaas of meer yoghurt.
Lepel de vulling in de tomaten.
Zet het hoedje op de koud gevulde tomaten en garneer met een dot yoghurt waarin je een olijf probeert recht te zetten (snijd het voetje af van de olijf).
Of laat je fantasie werken en maak met peterselie of bieslook leuke gezichtjes ...
Leuk voor de kinderen!

Tip: je kan hier allerlei vullingen gebruiken!
Ook kerstomaatjes kunnen zo een leuk aperitiefhapje zijn!
Zeker een ook tip voor een warme dag!!

Koken en Kitch op facebook

Reacties