Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

dinsdag 23 februari 2016

Gepofte lookparmesaan aardappelpartjes

... lekkere patatjes in de oven met look!!!


Nodig:
3-4 grote aardappelen, gesneden in partjes
4 el olijfolie
2 tl grof zeezout
2 tl knoflookpoeder
2 tl Italiaanse kruiden
50 g geraspte Parmezaanse kaas
eventueel: verse peterselie, gehakt

Hoe maak je ze?
Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een grote bakplaat en zet apart.
Doe aardappelpartjes in een grote kom. Besprenkel met olijfolie en meng. In een kleine kom meng je het zout, knoflookpoeder en Italiaanse kruiden. Bestrooi aardappelpartjes met schil met de geraspte kaas en bestrooi met de kruiden mengsel.
Leg aardappelpartjes op een bakplaat in een enkele laag met de schilkant naar beneden.
Bak 25-35 min tot de aardappeltjes mooi goudbruin zijn.
Bestrooi met vers gehakte peterselie en dressing voor dompelen.

Super lekker!!!

Koken en Kitch in de oven

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.