Gepofte lookparmesaan aardappelpartjes

... lekkere patatjes in de oven met look!!!


Nodig:
3-4 grote aardappelen, gesneden in partjes
4 el olijfolie
2 tl grof zeezout
2 tl knoflookpoeder
2 tl Italiaanse kruiden
50 g geraspte Parmezaanse kaas
eventueel: verse peterselie, gehakt

Hoe maak je ze?
Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een grote bakplaat en zet apart.
Doe aardappelpartjes in een grote kom. Besprenkel met olijfolie en meng. In een kleine kom meng je het zout, knoflookpoeder en Italiaanse kruiden. Bestrooi aardappelpartjes met schil met de geraspte kaas en bestrooi met de kruiden mengsel.
Leg aardappelpartjes op een bakplaat in een enkele laag met de schilkant naar beneden.
Bak 25-35 min tot de aardappeltjes mooi goudbruin zijn.
Bestrooi met vers gehakte peterselie en dressing voor dompelen.

Super lekker!!!

Koken en Kitch in de oven

Reacties