Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

donderdag 11 februari 2016

Broodje spelt met gerookte zalm en avocado

... deze lunch met speltbrood, gerookte zalm en avocado,
gemakkelijk en snel, maar ook lekker en gezond! 



Nodig:
1/2 avocado
1 speltbroodje per persoon
1 el ricotta
enkele blaadjes rucola
enkele sneetjes gerookte zalm
zwarte peper
een snuif zeezout
citroensap

Aan de slag:
Smeer op het verse speltbroodje de ricotta kaas.
Kruid met zwarte peper van de molen, eventueel een snuifje zout,
maar je zalm is ook al zout, dus let op!
Verwijder de schil en de pit van de avocado en snijd deze in halve maandjes.
Leg een sneetje gerookte zalm op de kaas en de avocadochijfjes
Dresseer er enkele rucolablaadjes op.
Kruid eventueel verder af met peper en zout en enkele druppels citroensap.
Lekker als lunchgerecht!

Smakelijk!
Tip: Je kan dit broodje serveren met een salade of een soepje.
      Hoe bewaar je een halve avocado?

Koken en Kitch op facebook
Inspiratie gevonden bij Mireille's Keuken


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.