Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

maandag 15 februari 2016

Aardappelgratin met rundergehakt en prei

... zeker hartig met dit gure weer!!


Ingrediënten voor 2:
30 g emmentaler (geraspt)
½ kg rundergehakt
½ kg aardappel 
1½ stengels preien
½ ui 
1 el olie
20 g boter
zwarte peper uit de molen
zeezout

Bereidingswijze:
Pel de ui, halveer hem en snij  in fijne plakjes.
Spoel de prei en snijd deze in fijne schuine ringen.
Schil de aardappelen en snijd ze in fijne plakjes.
Verwarm de oven voor op 180°C
Stoof de ui eventjes in de pan glazig in de olie. Voeg het gehakt toe. 
Laat gedurende 15 min garen tot het rul gebakken is.
Beboter een ovenschotel. Schik er een eerste laagje aardappelplakjes in. Breng op smaak met zout en zwarte peper uit de molen. Verdeel er een laag gehakt over en daarop een laag prei. Herhaal de 3 lagen en eindig met een extra laag aardappelplakjes. Breng nogmaals op smaak met zout en zwarte peper uit de molen.
Bestrooi de bovenkant met de kaas en verdeel.
Zet de ovenschotel in de oven gedurende ± 45 min. 
Smakelijk!!

Tip van Valkiers Rita: Alvorens de gemalen kaas erover te doen, kan je een half brikje alpro-room over de schotel gieten, zo wordt het geheel lekker smeuïg en zeker voor herhaling vatbaar!!

Koken en Kitch op facebook


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.