Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

woensdag 6 januari 2016

Slagroomtaart met chocolade en fruit

... jarig? een lekkere taart!!!


Nodig voor biscuit:
een ronde bakvorm van 25 cm
200 g fijne suiker
2 p vanillesuiker
5 eieren
175 g zelfrijzende bloem
25 g maïzena
1/2 kl bakpoeder

Aan de slag;
De oven voorverwarmen op 150 °C
De fijne suiker, vanillesuiker en de eieren kloppen tot een schuimige massa.
De bloem, samen met de maïzena en bakpoeder zachtjes door een zeef kloppen en voorzichtig onder het deeg spatelen.
De bakvorm beboteren, met bloem bestuiven en het deeg erin doen.
De gateau 10 min op 150°C in de voorverwarmde oven laten bakken en dan verder nog eens 40 min op 175°C.
De biscuit uit de oven halen en enkele minuutjes laten rusten alvorens uit de vorm te halen.
Laat goed afkoelen!

Voor het garneren:
500 ml room
3 afgestreken el bloemsuiker
amaretto likeur
bosbessen, geconfijte kersjes; een blikje uitgelekte mandarijntjes
Brésilienne nootjes
chocoladeschilfers

Afwerking:
Klop de slagroom op met de suiker.
Verdeel het gebak in drie schijven en besprenkel de binnenkanten eventueel met een likeur.
Indien je geen likeur wil gebruiken, kan dit ook met een suikersiroop.
Bestrijk de delen met slagroom, beleg met fruit en leg ze telkens dicht.
Bestrijk de taart met slagroom aan de zijkant en werk af met Brésilienne nootjes.
Vervolgens vul je een spuitzak met de overige slagroom en kan je de bovenkant van je biscuit versieren met bosbessen, geconfijte kersjes, mandarijntjes en chocoladeschilfers.

Met dank aan Ingrid Vandecaetsbeek

Koken en Kitch op facebook

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.