Italiaanse ovenschotel

... deze lekkere ovenschotel bevat onder andere aardappelschijfjes, 
Italiaanse groenten, gehakt en kruiden.


Benodigdheden:
800 g Italiaanse groenten (ui, courgette, wortel, tomaat, paprika, ...)
800 g aardappelen in de schil
600 g kippengehakt
1 blikje tomatenpuree (70 gr)
1 blik tomatenblokjes 400 g
1 flinke scheut sojaroom
100 ml kippenbouillon
1 el basilicum
1 tl oregano
1 tl paprikapoeder
1 snuifje chilipoeder
1/2 tl Worcestershire saus
2 teentjes knoflook
peper & zout
geraspte kaas

Aan de slag:
Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de aardappels in plakjes gewassen, in de schil.
Stoom de aardappelschijfjes voor, zodat ze beetgaar zijn ± 5  min.
Giet een scheutje olie in een pan en bak de groenten en een fijngeperst teentje knoflook ca 5 min aan.
Maak ondertussen het gehakt aan met gehaktkruiden en ook een fijngeperst teentje look. Als de groenten een beetje zacht zijn geworden, voeg je het gehakt toe en bak je deze rul. Voeg daarna het blikje tomatenpuree toe en bak dit 1 minuut mee. Voeg vervolgens de bouillon bij, de tomatenblokjes, de room, de kruiden en roer alles goed door. voeg er een scheutje room bij.
Voeg eventueel nog extra kruiden toe. Laat dit ca 5 min pruttelen.
Doe de gehaktgroentesaus in een ingevette ovenschaal. Verdeel de voorgekookte aardappelschijfjes er over en als laatste de geraspte kaas. Zet de ovenschotel voor ca 15 min in een voorverwarmde oven van 180°C. Na ongeveer 15 min is je Italiaanse ovenschotel klaar!
Superlekker!!

Tip: je kan de ovenschotel een nachtje laten rusten als je ze de dag voordien klaarmaakt,
super gemakkelijk als je gasten hebt, dus zeker een aanrader!

Smakelijk!

Koken en Kitch op facebook


Reacties