Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

zaterdag 9 januari 2016

Bananenbrood met pecans en cranberries

...en andere bessen!



Wat heb je nodig?
200 g speltbloem
1 tl bakpoeder
1/2 tl baksoda
2 tl kaneel
75 g sojaboter (gesmolten)
2 grote bananen
2 eieren
1 el vanille-extract
4 el sappelmoes (zonder suiker)
2 handjes gehakte pecannoten
100 g bessenmix (cranberries, rozijnen, goji bessen, physalis)

Hoe doe je het precies?
Roer alle droge ingrediënten door elkaar in een kom.
Prak de bananen fijn met een vork of laat een paar stukjes zitten voor extra textuur.
Meng de gesmolten boter met de vanille, het ei, de appelmoes en de bananen.
Roer voorzichtig het bananenmengsel door de droge ingrediënten. Meng dan de cranberry's erdoor. Roer niet teveel, dan blijft je bananenbrood lekker luchtig.
Giet het beslag in een kleine cake of broodvorm.
Verdeel nog 1 theelepel kaneel over het beslag en verspreid dit een klein beetje. Strooi dan de pecannoten erop.
Bak je bananenbrood ongeveer ±45 minuten op 180 °C totdat hij gaar is. (controleer met een satéprikker)
Neem uit de oven en laat minstens 10 minuten afkoelen. Erg lekker warm maar ook heerlijk als hij is afgekoeld.

Eet smakelijk!!
Inspiratie gehaald bij KOOKLES THUIS

Koken en Kitch op facebook

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.