Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

zondag 27 december 2015

Marmerwafeltjes

... van Jeroen Meus


Ingrediënten:
Voor 4 personen
500 g bloem
300 g suiker
400 g boter (op kamertemperatuur)
6 eieren
50 g cacaopoeder
1 eetlepel en een halve koffielepel bakpoeder
1 vanillestokje
een snuifje zout
Ook nodig:
een keukenmachine (met hulpstuk om beslag te mengen)
een wafelijzer en een rooster

Bereiding:
Meng de bloem met de suiker en doe er het bakpoeder bij.
Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap er de zaadjes uit met een scherp mes. Doe ze bij de bloem en meng met de keukenmachine.
Doe er de in stukjes gesneden boter en de eieren bij. Voeg een snuifje zout toe aan het deeg en meng alles goed met de keukenmachine.
Deel het deeg in twee en meng één deel met cacaopoeder.
Verwarm het wafelijzer.
Neem twee lepels. Schep een lepel wit deeg en een lepel chocoladedeeg en draai ze in elkaar. Doe het deeg in het wafelijzer en bak een wafel.
Laat de wafels afkoelen op een rooster.
Lekker!

Tip:
Versgebakken wafels bewaren?
Warm zijn wafels natuurlijk het lekkerst! Wil je ze toch bewaren voor later?
Laat de wafels eerst goed afkoelen op een rooster. Daarna kun je ze bewaren in een afgesloten doos. Je kan ze bewaren met een snee brood erbij, het brood wordt hard, maar de wafels blijven vers.

Koken en Kitch op facebook

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.