Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

dinsdag 22 december 2015

Kerstkoekjes

... leuk om te bakken met de kinderen onder de vakantie!!
Je kan ze ook in de boom hangen, wel een gaatje in prikken dan!


Heerlijk zelfgemaakte koekjes smullen kan met dit makkelijk recept
 voor de enige, echte, lekkere zandkoekjes die brokkelen in je mond.

Ingrediënten:
1 eigeel
80 gr boter
10 gr vanillesuiker
50 gr bloemsuiker
1 snuifje zout
125 gr bloem
kristalsuiker om te bestrooien

Bereiding
Doe de bloem in en kom, maak een kuiltje en doe hierin de boter, de vanillesuiker en de bloemsuiker. Kneed lang en stevig tot een homogene massa. Maar er een rol van, doe er plasticfolie over en leg een kwartiertje in de ijskast.
Zet de oven op 180°C. Haal de rol uit de ijskast en snijd in schijfjes van een halve centimeter, je kan er allerlei figuurtjes uit snijden met een vormpje. Rol deze door het eigeel en de suiker en leg ze op bakpapier op een bakplaat.
Bak ze gedurende 20 à 25 min op 180¨°C
Doe er een laagje koffie over en versier met stiftjes met leuke garnituurtjes.
Als je in de kerstboom wil hangen, voorzie het figuurtje dan van een gaatje bovenaan.
Leuk en lekker!!

Dank je wel Tine Debing en Richelle Moors!


Koken en Kitch op facebook

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.