Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

woensdag 18 november 2015

Yoghurtkaastaart... luchtig en goed voor de lijn!

.... een taart zonder dat je een oven nodig hebt!


Nodig: 
1/2 l magere yoghurt
12 el magere melk
2 zakjes Klop-Klop
100 g fijne rietuiker
300 g verse of diepgevroren rode vruchten (aardbeien, frambozen, bosvruchten)
6 blaadjes gelatine (van 9g)

Aan de slag:
Laat eerst de gelatine weken in een kommetje koud water. Doe dan de melk in een kom samen met de klop-klop en klop tot een stijf geheel samen met de suiker.
Knijp de gelatine uit en laat oplossen in een bodempje water dat je even opwarmde (microgolf)
Meng de gelatine onder de klop-klop al mixend. Nu kan je de yoghurt en het fruit voorzichtig roerend toevoegen. Doe het mensgel in een springvorm en zet deze een nacht in de koelkast.
Garneer met rode vruchten.
Zeer lekker en gezond!
Smakelijk!

Tip: Je kan ipv woudvruchten ook 1 doosje ananas in de plaats gebruiken. De gelatine kan je dan laten smelten in het ananassap. Ook lekker!

Koken en Kitch op facebook



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.