Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

maandag 9 november 2015

Tagliatelli met scampi in tomatengroentesaus

... gewoon lekker!!



Nodig:
500 g scampi gepeld en ontdarmd
olijfolie
Voor de saus:
2 tenen look, geperst
2 à 3 dikke uien, fijn gesneden
1/2 kg wortelen in schijfjes
3 paprika's, geschild en in blokjes
1 blikje tomatenpuree
1 blik gepelde tomatenblokjes
1/2 l bouillon (kip, rund, of groenten)
peper en zout
pili-pili
paprikapoeder
verder kruiden naar smaak

Aan de slag:
Verwarm de olijfolie in de kookpot en stoof de ui met de look glazig.
Voeg de wortelen toe en laat ze even na even roeren meestoven.
Dan mogen de paprikablokjes en de tomatenpuree bij. Laat dit met even roeren meestoven.
Dan kunnen de tomatenblokjes toegevoegd en de bouillon die je even hebt opgewarmd.
Kruid naar smaak!
Laat het geheel rustig gaar sudderen. Je kan de saus binden.
Opdienen met zelfgemaakte spelt tagliatelle.
Bak de scampi aan in een pan met olijfolie gekruid met paprikapoeder aan de ene kant en zwarte peper aan de andere kant. Bak ze niet te lang anders worden ze taai! Schik de scampi er op.
Klaar !
Tip: Maak gerust wat meer, deze saus kan je probleemloos invriezen.

Smakelijk!

Koken en Kitch op facebook

       

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.