Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

donderdag 5 november 2015

Pompoen opgevuld met gehakt

... en met paddenstoelen en hazelnoten


Ingrediënten:
1 pompoen (middelgroot)
1 el mosterd
2 el bruine suiker
2 eieren
3 el hazelnoten
3 el paneermeel
100 g bospaddenstoelen
1 kg gehakt (varken/rund)
1 ui
1 teen look
peper & zout
nootmuskaat
700 g aardappelen (loskokend)

Bereiding:
Snijd de bovenkant van de pompoen. Hol de pompoen uit en hou het vruchtvlees bij voor de pompoenpuree (zonder de pitjes).
Meng mosterd met bruine suiker. Wrijf de binnenkant van de pompoen in met dit mosterdmengsel.
Borstel de paddenstoelen proper. Stoof ze aan in een klontje boter.
Meng het gehakt met de fijngesneden ajuin, een fijngehakt teentje look, de aangestoofde paddenstoelen, grof gehakte hazelnoten, ei en paneermeel. Kruid met peper en zout.
Vul de pompoen met het gehakt. Duw goed aan.
Plaats de bovenkant van de pompoen terug er boven op.
Leg een vel bakpapier op een ovenplaat. Zet de pompoen in de voorverwarmde oven op 180 °C en bak voor 1u45 min of tot het gehakt mooi gaar is.
Schil ondertussen de aardappelen. Stoom ze gaar met het vruchtvlees van de pompoen.
Stamp tot puree. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
Serveer de pompoen in mooie stukken gesneden en serveer met de pompoenpuree.

Laat het smaken!

Koken en Kitch op facebook


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.