Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

woensdag 25 november 2015

Lookaardappeltjes met Parmezaanse kaas

... lookaardappeltjes, geroosterd tot een spectaculaire aardappelgerecht vol smaken! 
... met knoflook, kruiden en véél kaas, njammie!


Recept:
2 el ongezouten boter, gesmolten
2 el extra vierge olijfolie
1 el gehakte verse peterselie
1 el gehakte verse rozemarijn
1 tl gehakte verse tijm
5 teentjes knoflook, fijngehakt
1/2 tl zeezout
3 rode aardappelen, in hapklare stukjes gesneden
100 g verse geraspte Parmezaanse kaas
gehakte peterselie

Aan de slag:
Verwarm de oven voor op 180°C. In een kleine kom meng je de boter, olijfolie, gehakte kruiden, knoflook en zout. Roer even door. De aardappelen goed wassen en in even grote stukken snijden.
Dan in de pan toevoegen. Dek af met aluminiumfolie en bak gedurende 45 min. Haal uit de oven. Verwijder folie en bestrooi met Parmezaanse kaas. Bak gedurende nog even gedurende      
15 min of tot de aardappelen beetgaar zijn! Garneer met gehakte peterselie.
Serveer met een lekker stukje gegrild vlees.

Tip: Je kan de aardappelen bakken zonder folie voor een krokantere aardappel.

Smakelijk!

Koken en Kitch op facebook

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.