Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

vrijdag 9 oktober 2015

Zuurkool gehaktschotel


.. lekker hartig!!



Ingrediënten:
750 gram aardappelschijfjes
500 gram zuurkool
150 gram gerookte spekblokjes
500 gram (kippen)gehakt
1 groot blik tomatenpuree
1 dl appelsap
2 appels
15 jeneverbessen
250 ml room
250 ml volle melk
Zout&peper, paprikapoeder

Bereidingswijze:
Oven voorverwarmen op 200 °C
Het gerookt spek uitbakken in de pan.
Het gehakt toevoegen en rul bakken, vervolgens de tomatenpuree erdoor mengen.
Op smaak brengen met zout, peper, paprikapoeder naar smaak.
Het appelsap verwarmen en laten koken, de zuurkool toevoegen en 10 min laten doorsudderen.
Ondertussen de aardappelschijfjes eventjes licht aanbakken in de pan.
De appels schillen en in stukjes snijden en samen met de jeneverbessen door de zuurkool mengen

Ovenschotel invetten en in laagjes vullen:
1/2 gehaktmengsel, 1/2 zuurkool, 1/2 aardappelschijfjes
en ditzelfde nogmaals herhalen

De room met melk over het gerecht verdelen.
Schaal afdekken met aluminiumfolie (glimkant binnen) en 45 minuten op 200 graden in de voorverwarmde oven. (na 30 minuten de aluminiumfolie eraf halen)

Bron: Smulweb

Koken en Kitch op facebook

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.