Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

dinsdag 27 oktober 2015

Tagliatelle van speltbloem



... lekker gezond!

Nodig:
1 'eike' volgens Pepe :-)
100 g speltbloem (dit kan ook met andere bloem)

Aan de slag:
Meng de bloem met het ei goed en kneed tot een mooi geheel en vorm een bol.
Laat deze een half uurtje rusten onder een vochtige handdoek op kamertemperatuur.
Dan kan je de vellen rollen met de deegrol of met de pastaroller.
Ei, Eierdooier, Bloem, Deeg, IngrediëntHaal het deeg zeker een paar keer door de molen om goed te mengen en dun te krijgen.
Bebloem de vellen als ze te kleverig worden.
Draai of snijd de vellen tot tagliatelle.
Kook ze in gezouten water gedurende 6 min beetgaar.

Koken en Kitch op facebook

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.