Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

zaterdag 17 oktober 2015

Tagliatelle met kip in een peperroomsausje

... met geroosterde paprika en courgette


Nodig:
1 rode paprika
1 courgette
150 g tagliatelle
300 g kipfilet
kippenkruiden, peper en zout
3 sjalotten
250 ml sojaroom
peperbolletjes gekneusd en zout
groentebouillon

Aan de slag:
De paprika en courgette worden fijngesneden en geroosterd in de oven of in de grillpan, 
de tagliatelle beetgaar koken in lichtgezouten water, de kipfilet kruiden met kipkruiden, peper & zout, aanbakken en laten garen,
De pepersaus begin je met het aanbakken van de sjalotjes tot glazig, voeg er de room bij en laat even sudderen, voeg er veel peper bij, zout naar smaak en een beetje groentebouillon.
Je kan er ook champignonschijfjes bijvoegen of andere restjes uit je koelkast... tomatenblokjes of bruchetta's...

Lekker met een slaatje...
Het slaatje is fijngesneden sla naar keuze
kleine tomaatjes
pijpajuin
rozijntjes
nootjes
vinaigrette.

Koken en kitch op facebook 

met dank aan Virginie Desnock

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.