Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

donderdag 22 oktober 2015

Schattig Knorretje broodgezichtjes

... leuk en lekker!!


Wat je nodig hebt:
3 tl actieve droge gist
1 kopje warm water
1/3 kopje zachte boter
1/4 kopje suiker
1 theelepel zout
2 eieren
4 1/2 kopjes bloem
1 eidooier
1 el koud water

Hoe dat te doen?
Meng de ingrediënten, behalve de eidooier om het deeg te maken, bedek het met een natte papieren handdoeken en 15 minuten rusten.
Als het klaar is, rolt het platte deeg in een dunne plaat en gebruik een beker uit te snijden ronde broodjes.
Maak een kleine driehoekige sneetje op de broodjes en bestrijk wat eigeel op hen.
Flip de twee zijden van de driehoekige snede in de oren van de biggen te vormen.
Maak een kleine ronde deeg en leg op de broodjes. Druk op het midden van het deeg met uw vinger naar de neus van de biggen te maken.
Gebruik rozijnen of zwarte bonen voor de ogen van de biggen.
Laat het deeg rijzen tot ongeveer verdubbelen in omvang.
Verwarm de oven en bak ongeveer 20 minuten op 200 °C of tot ze goudbruin zijn.
Serveer warm en geniet!
Smakelijk!

Koken en Kitch op facebook

Bron: Goodhomediy


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.