Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

vrijdag 16 oktober 2015

Scampi met pasta in roomsaus!

... hmm, wat eten we vandaag?


Ingrediënten:
400 g tagliatelle
1 el groentebouillon
4 dl (soja)room
2 dl witte wijn
platte peterselie
20 grote scampi
1 el plantaardige boter en/of olijfolie
2 dl water

Bereiding:
Kook de tagliatelle beetgaar in water met een snuif zout of groentebouillon. Bewaar het kookvocht bij het afgieten.
Ontdooi en pel eventueel de scampi’s en kruid met peper en zout. Smelt de boter met olijfolie in een pan en bak de scampi’s kort langs beide kanten.
Blus met kookwater en witte wijn, voeg groentebouillon toe en laat tot de helft inkoken.
Voeg de room toe en laat inkoken tot de saus ingedikt is. Doe de gekookte tagliatelle mee in de pan en roer door de saus. Voeg eventueel nog wat kookvocht van je pasta toe als je de saus wat dik vindt.
Schik op een bord en werk af met peterselie.
Smakelijk!

Koken en Kitch op facebook

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.