Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

zondag 4 oktober 2015

Roergebakken Udon noedels met sojasaus en verse groentjes

.. lekker vegetarisch Koreaans!



Nodig:
groentjes in fijne reepjes gesneden:
2 kleine uien
1 paprika (eventueel 1/2 rode en 1/2 groene)
enkele lente-uitjes
sojascheuten en/of fijngesneden Chinese kool
1 groot teentje geperste knoflook
sesamolie

Verder voor de saus:
3 el sojasaus
1 à 2 el rietsuiker
1 el sesam olie

Ook nog:
400 g Udon noodels (verkrijgbaar in de Aziatische supermarkt, kan ook met andere noedels)
zwarte peper
1 el sesam zaadjes

Aan de slag:
Roerbak de groentjes op een hoog vuur en doe opzij in de pan. Voeg wat olie bij en bak de look even aan en roer dan weer samen.
Maak de saus door alle ingrediënten ervan samen te roeren in een kommetje.
Kook de Udon noedels beetgaar volgens de verpakking en voeg bij de groentjes met de saus en laat even sudderen
Werk af met zwarte peper, sesamzaad en een blaadje koriander.
Smakelijk!

Tip: je kan er gewokte kippenreepjes of scampi bij serveren.

Koken en Kitch op facebook

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.