Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

dinsdag 27 oktober 2015

Ossobuco tagliatelle

... heerlijk hartig!



Nodig:
4 kalfsschenkels
olijfolie
een steek sojaboter
2 tenen look, geperst
2 à 3 dikke uien, fijn gesneden
1/2 kg wortelen in schijfjes
3 paprika's, geschild en in blokjes
1 blikje tomatenpuree
1 blik gepelde tomatenblokjes
1/2 l rundbouillon
1 extra blokje rundbouillon
peper en zout
lamskruiden, pili-pili 
paprikapoeder

Aan de slag:
Korst de schenkels, op voorhand gekruid met peper en zout, aan in de olie met de boter.
Haal ze uit de pan en houd warm. Stoof in het braadvocht de ui met de look glazig. 
Voeg de wortelen toe en laat ze even na even roeren meestoven. 
Dan mogen de paprikablokjes en de tomatenpuree bij. Laat dit met even roeren meestoven. Dan kunnen de tomatenblokjes toegevoegd en de bouillon die je even hebt opgewarmd.
Kruid naar smaak!
Laat het geheel rustig gaar stoven. Je kan de saus binden.
Opdienen met zelfgemaakte spelt tagliatelle.
Tip: Maak gerust wat meer, dit gerecht kan je probleemloos invriezen.
        Je kan de ossobuco ook bereiden met kalkoenschenkels.

Smakelijk!

Koken en Kitch op facebook

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.